Diplomsko delo Topoklima Zaplane, 16. februar 2012

Avtor spletnih strani Podnebje Zaplane je izsledke svojega 15-letnega proučevanja klimatskih razmer v širši okolici Logatca zaokrožil v diplomskem delu z naslovom Topoklima Zaplane, s katerim je postal diplomant Oddelka za geografijo Univerze v Ljubljani.

Diplomsko delo se navezuje na območje Zaplane med Vrhniko in Logatcem, katerega se uradna mreža meteoroloških postaj nikoli ni dotaknila. Prostorske politike, ki so podlaga kasnejšim posegom v prostor, tako razpolagajo le z grobimi ocenami o vremenskih in klimatskih razmerah na obravnavanem območju, s tem pa tudi dejansko obstoječe posebnosti vremena vsaj uradno ne obstajajo. Diplomsko delo opisuje vremenske in klimatske posebnosti, ki bi se jih morali bolje zavedati zlasti na območju Vrhniških vrat, kjer poteka pomembna prometna in energetska infrastruktura.

Po želji je možna izdelava tiskane različice diplomskega dela, elektronska različica pa je na voljo na spodnji spletni povezavi.

Topoklima Zaplane –

 

4 komentarji to “Diplomsko delo Topoklima Zaplane, 16. februar 2012”

 1. Iztok pravi:

  Diploma zastari, ampak podatki pa nikoli. ÄŒestitke za diplomo in čimveč pestro vremenskih dni. 😀

 2. Martin Gustinčič pravi:

  Obema se zahvaljujem za čestitke!

  Diplomsko delo lahko precej hitro tudi “zastari”, saj se pri raziskovanju srečujem z vedno novimi spoznanji. Vse je odvisno od vremena samega, a enkrat sem moral narediti rez in z diplomsko nalogo končati. Ravno včeraj sem v povezavi z mrazišči zabeležil zanimiv pojav, ki bi diplomsko delo še obogatil. O tem morda že danes na blogu :).

 3. Ciril pravi:

  Zanimivo branje, zelo zanimivo. ÄŒestitke za diplomo.

 4. firsht pravi:

  ÄŒestitke za diplomo! Vidim, da se je v vseh teh letih nabralo res veliko gradiva in zanimivih ugotovitev…

Leave a Reply

LouiseBrooks theme byThemocracy